Vildtkød er oplagt til at grille, og vi har samlet de bedste grilltips her

  • Grill kødet direkte over varmen først, hvorefter det skal grilles videre på indirekte varme, indtil en given kernetemperatur for vildtet opnås.
     

  • Den optimale kernetemperatur afhænger af, hvilket stykke vildt der grilles. Vildandebryst skal være på 68 grader, vildtmørbrad på 55-58 grader, mens rådyrstege skal være på ca. 65-70 grader for en rosa/medium steg.
     

  • Et godt råd er at købe et stegetermometer, så kødet bliver saftigt og rosa i stedet for tørt og gråt.
     

  • Lad kødet trække under folie og viskestykke, inden det serveres, da det sikrer et saftigt og velsmagende stykke kød.
     

  • For et nemt måltid tilberedt på grillen er det oplagt at skære bagekartofler i både, blande dem med olivenolie samt salt og peber og lade dem tilberede i et ildfast fad med låg på grillen samtidig med vildtkødet. Kartoflerne skal tilberede i ca. 45 minutter.

en del af Bæredygtig Jagt