Ingredienser og fremgangsmåde

Opskrift til 4-6 personer

  • 600 g hjortemørbrad gjort klar til stegning

  • 2 spsk. tørret rosa peberkorn

  • 1 tsk. salt

  • ½ dl cognac

  • 2 dl fløde

  • 1 bæger creme fraiche 18%

  • 50 g smør

Hasselbach kartofler

  • 800 g skrællede kartofler

  • Salt og peber

  • Paprika

  • 100 g smør

Hjortemørbrad med peber og hasselbach kartofler

Kartoflerne snittes på tværs, halvt igennem og krydres med salt, peber og paprika. Smørret fordeles over kartoflerne, som bages ved 200 grader i ca. 60 minutter.

Peberet knuses i en morter, som kødet herefter vendes i og krydres med salt.

 

Kødet brunes kraftigt af i smør. Panden tages af varmen, cognac hældes over og antændes, (OBS: husk at slukke emhætten først!).

Fløde og creme fraiche tilsættes. Det hele simrer ved svag varme i ca. 10 min. Kødet tages op, skæres i skiver og serveres med sauce og kartofler.

Hertil serveres fx frisk salat.

en del af Bæredygtig Jagt