Ingredienser og fremgangsmåde

Opskrift til 4 personer

• 4 hjortesteaks eller -bøffer, ca. 800 gram

• 1 spsk. olie
• 1 spsk. kinesisk soja
• 1 spsk. citronsaft
• 1 tsk. stødt ingefær
• 2 hele grove flutes
• 4 stk. træspyd
• 8 små løg
• ½ frisk, skrællet ananas
• 1 stort æble
• 1 rød peberfrugt
• Olie

 

Ingefærsauce
• 1 stk. lille frisk ingefær (eller ½ tsk. pulver)
• ½ porre
• 2 dl cremefraiche (18%)
• 2 tsk. dijonsennep
• Salt og peber

Hjortesteaks med frugtspyd, ingefærsauce og flutes

Bland olie, soja, citronsaft og stødt ingefær i en skål. Læg kødet i og dæk det til. Stil det i køleskab i 2-3 timer. Vend kødet, når den halve tid er gået.

 

Giv løgene et opkog. Skyl dem i kold vand og pil dem. Skær ananaskødet i store tern. Fjern kernehus og skær æblet i store tern. Skær bunden af peberfrugten og skær den i store firkanter. Sæt løg, ananas og æble, skiftevis med peberfrugt på 4 spyd og pensl med olie.

 

Skræl og riv ingefæren. Skær porren i strimler og skyl den godt under koldt vand. Lad porren dryppe af. Bland ingefær og porrestrimler med cremefraiche og smag til med sennep, salt og peber.

 

Giv grillspydene 5 minutter på hver side og koteletterne 2-3 minutter på hver side. Krydres med salt og peber.

 

Hertil serveres ingefærsauce og grovflutes.

en del af Bæredygtig Jagt