Hvilken vin til vildt?

Til vildtkød hører der rødvin til. Men hvilken vin til vildtkødet? En vigtig huskeregel, når det kommer til vildtkød og vin, er, at man skal styre vinen efter saucen og tilbehøret fremfor kødet.

 

Jo mere sødme i retten, desto mere sødme i vinen. Jo tættere og kraftigere saucen er, desto kraftigere skal vinen være. Jo lysere og mere sart retten er, desto mere delikat vin skal der til.

Ænder:

Her er tale om mørkere kød med mere fedt i skindet og en dybere smag. En kraftig vin med sødme, krydderi, alkohol og tannin komplimenterer ænder godt.

Kronhjort og dådyr:
Smagsintenst kød, der passer fint til de samme vine, som man ville servere til oksekød. Mulighederne er mange, og vildtkødet kan fint matche vin med både tannin, alkohol og fylde.

​​

Fasaner og agerhøns:
Meget delikat og lyst i både smag og kød. Her er vi over i lettere, delikate rødvine med et lyst bærudtryk, der ikke overtager retten.

​​

Hare:
Harekødet er fyldt med smag, og derfor er det ideelt at kombinere med spanske vine med masser af kraft og fylde.

en del af Bæredygtig Jagt