Ingredienser og fremgangsmåde

Opskrift til 4 personer

​​

  • Fasanbryst, ca. 550 g

  • Røget bacon, ca. 200 g

  • Kantareller, 30 g (tørrede eller tilsvarende i friske)

  • Æbler (søde), 3 stk.

  • Basilikum (frisk), håndfuld

  • Persille (frisk), håndfuld

  • Madlavningsfløde 18%, ¾ l

  • Mælk, ¼ l

  • Vand, ¼ l

  • Vildt- og kantarelfond, 2 spsk.

  • Tomatpuré, 70 g (lille dåse)

  • Ribsgelé, 2 tsk.

  • Chilipulver, ½ tsk.

  • Salt og peber efter smag

  • Jævning efter behov

Jespers fasangryde

Skær det røgede bacon i små tern, og svits det på en pande (dyb), indtil det er sprødt – læg herefter det røgede bacon på en tallerken.

​​

Skær fasanbrysterne i tynde strimler (på tværs af kødfibrene) og svits fasanbrystkødet på samme pande, indtil det er gyldent på overfladen – drys lidt salt og peber på – læg herefter fasanbrystkødet på en tallerken.

​​

Svits kantarellerne let på samme pande – læg herefter kantarellerne på en tallerken.

​​

Skræl æblerne og skær dem i små tern, hvorefter de svitses på samme pande, indtil de tager lidt farve – drys grofthakket basilikum og persille over, mens de svitses – læg herefter æblerne, basilikum og persille på en tallerken.

​​

Fløden hældes i den samme pande – tilsæt vand, mælk, vildt- og kantarelfond, tomatpuré, ribsgelé og chilipulver – som varmes, indtil det småkoger. Tilsæt herefter fasanbrystkødet, det røgede bacon, kantarellerne og æblerne – lad det simre under låg i ca. 45 minutter – smag til med salt og peber og jævn til den ønskede konsistens.

​​

Tilbehør
Retten kan serveres med kartofler, kartoffelmos, ris eller frisk pasta og selvfølgelig en god flaske vin eller øl.

en del af Bæredygtig Jagt