

Ingredienser og fremgangsmåde
Opskrift til 4 personer
-
Fasanbryst, ca. 550 g
-
Røget bacon, ca. 200 g
-
Kantareller, 30 g (tørrede eller tilsvarende i friske)
-
Æbler (søde), 3 stk.
-
Basilikum (frisk), håndfuld
-
Persille (frisk), håndfuld
-
Madlavningsfløde 18%, ¾ l
-
Mælk, ¼ l
-
Vand, ¼ l
-
Vildt- og kantarelfond, 2 spsk.
-
Tomatpuré, 70 g (lille dåse)
-
Ribsgelé, 2 tsk.
-
Chilipulver, ½ tsk.
-
Salt og peber efter smag
-
Jævning efter behov
Jespers fasangryde
Skær det røgede bacon i små tern, og svits det på en pande (dyb), indtil det er sprødt – læg herefter det røgede bacon på en tallerken.
Skær fasanbrysterne i tynde strimler (på tværs af kødfibrene) og svits fasanbrystkødet på samme pande, indtil det er gyldent på overfladen – drys lidt salt og peber på – læg herefter fasanbrystkødet på en tallerken.
Svits kantarellerne let på samme pande – læg herefter kantarellerne på en tallerken.
Skræl æblerne og skær dem i små tern, hvorefter de svitses på samme pande, indtil de tager lidt farve – drys grofthakket basilikum og persille over, mens de svitses – læg herefter æblerne, basilikum og persille på en tallerken.
Fløden hældes i den samme pande – tilsæt vand, mælk, vildt- og kantarelfond, tomatpuré, ribsgelé og chilipulver – som varmes, indtil det småkoger. Tilsæt herefter fasanbrystkødet, det røgede bacon, kantarellerne og æblerne – lad det simre under låg i ca. 45 minutter – smag til med salt og peber og jævn til den ønskede konsistens.
Tilbehør
Retten kan serveres med kartofler, kartoffelmos, ris eller frisk pasta og selvfølgelig en god flaske vin eller øl.
