Ingredienser og fremgangsmåde

Opskrift til 4 personer

•    4 stk. fasanbryst

•    1 kg jordskokker

•    1 bundt radiser

•    1 agurk

•    1 glaskål

•    ½ bundt mynte

•    ½ bundt rucola

•    2 citroner

•    250 g cremefraiche (38 %)

•    150 g økosmør

•    Yoghurt neutral

•    Sumak

•    Knust allehånde

•    Knust kardemomme

•    Knust spidskommen

•    1 fed hvidløg

•    2 Gråsten æbler

•    500 g hvedemel

•    1 spsk. sukker

•    1 spsk. bagepulver

•    1 tsk. natron

•    2 tsk. salt

•    2 æg

•    60 g yoghurt neutral

•    2 dl. sødmælk

•    2 spsk. neutral olie

Shish kebab af fasanbryst, grillet på trækul med hummus af jordskok og rå grøntsager

Vinderopskrift fra Årets Vildtret 2015 af Yasser Rahim Naz, Svinkløv Badehotel

 

Fasanbryst

Tænd op for grillen. Rens brysterne for blodrester og hagl og lad skindet blive på. Skyl æblerne og skær dem i både. Krydr med salt, knust allehånde, sumak og kardemomme både på for- og bagsiden under skindet. Skær brysterne i passende tern, som kan sættes på et spyd sammen med æblerne. Lige inden servering grilles fasanbrysterne på skindet ved ikke alt for højt varme, indtil kernetemperatur når 57 grader. Skær en frisk citron og pres saften ud på de grillede bryster.

 

Hummus af jordskok med spidskommen

Skræl jordskokkerne. Kog dem møre i vand. Sigt vandet fra og blend dem til en grov puré. Smag til med spidskommen, cremefraiche, revet hvidløg og salt.

Rå grøntsager af radiser, agurk og glaskål

Start med at skrælle glaskål og skyl agurk og radiser. Skær dem i mindre chunks. Lige inden servering tilsmages det med citronskal og kværnet peber.

Urter

Mynte og rucola renses for jord. Pluk de mindste skud. Lige inden servering anrettes med de små skud under de sprøde chips.

Neutral yoghurt

Yoghurten drænes for væske i en sigte, så den er klar til brug.

Jordskok chips

Skræl jordskokkerne. Skær dem på et juliennejern. Derefter skal de friteres i olie ved 165 grader, til de er gyldenbrune og krydres med fint salt til sidst. 

 

Brunet smør

Kom smørret i en gryde eller på pande ved middelhøj varme. Lad smørret bruse af. Inden for et par minutter vil smørret blive brunt, og vallen har lagt sig i bunden. Lige inden servering varmes det brunede smør op.

Naanbrød

Sigt mel, sukker, bagepulver, natron og salt i en stor skål. Lav en fordybning i melet og hæld æg, yoghurt, mælk og olie i. Pisk ingredienserne godt sammen med en gaffel, til de samler sig til en dej. Tilsæt lidt varmt vand, hvis dejen er for tør. Ælt dejen glat og elastisk på et melet bord i ca. 5 minutter. Form den til en bolle og pak den ind i plastfolie. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter. Del dejen i

12 lige store stykker. Rul hvert emne mellem håndfladerne til en bolle. Læg bollerne på et melet bord og klap dem til flade cirkler af ca. 10 cm i diameter. Varm en stor tykbundet pande over middeltemperatur. Læg så mange naan i panden som muligt og steg dem lysebrune på hver side.

en del af Bæredygtig Jagt