Ingredienser og fremgangsmåde

Opskrift til 4 personer

  • 2 unge vildænder


Marinade

  • Saften af 6 appelsiner

  • Saften af 1 citron

  • 4 spsk. cognac

  • 2 spsk. soya

  • 3 fed hvidløg
     

Sauce

  • 6 dl varm hønsebouillon

  • 2 dl marinade

  • Saften af 1 appelsin

  • Evt. lidt majsstivelse & fløde

  • 1 spsk. acaciehonning

Vildand i citrus

Del hver fugl i fire stykker. Rør marinaden sammen og læg andekødet i. Lad det marinere 24 timer i køleskabet. Kødet skal vendes i marinaden af og til. Tag kødstykkerne op og dup dem tørre i køkkenrulle.

 

Svits dem gyldne på begge sider i smør i en sauterpande. Hæld bouillonen ved kødet og tilsæt marinaden. Lad blandingen koge op, dæmp varmen og lad retten simre 20-30 min. under låg. Rør appelsinsaft i. Hvis en tykkere sauce ønskes, tilsættes majsstivelse, rør op med lidt fløde.

 

Lad alt blive gennemvarmt. Server straks og byd Basmatiris til.

en del af Bæredygtig Jagt